Je hebt geen of weinig (introductie niveau) ervaring met Yoga en je wilt een volledig overzicht in Yoga. De Basisopleiding is een degelijke Hatha Yoga basis opleiding met daarin de eerste vijf stappen van Yoga: morele principes (Yama), morele idealen (Niyama), fysieke houdingen (Asana), energiebeheersing (Pranayama) en energie terugtrekking (Pratyahara).
Alle Pranayama basis technieken zullen je geleerd worden, die samen met de andere oefeningen je een grotere gezondheid, vitaliteit, en kalmte opleveren.

Lesschema

Deze Basisopleiding bestaat uit 40 lessen in een schooljaar - een les van 3 uur per week gedurende 40 weken. De schoolvakanties zijn te vinden onder Informatie. Een les bestaat uit anderhalf uur fysieke oefeningen, een kwartier een energiebeheersingsoefening, en vijf kwartier lezing met voorbeelden en discussie mogelijkheden.

De te behandelen onderwerpen

Doelstelling

Het doel van deze Basisopleiding is je een echte Yoga beoefenaar(ster) – een Yogi of Yogini – te laten worden met een soepel lichaam en een zachte genegenheid voor jezelf, ieder ander, je directe omgeving en voor dier en natuur.

Kosten

Een lesblok duurt 3 uur en kost 27 Euro. Het eerste maandblok van vier lesblokken - ad 108 Euro - is het inschrijfgeld. De wijze van betaling van het school-, inschrijf- en lesgeld is te vinden onder Betalingswijze.

Lesboeken